Malachit, az istennők köve

A nők tradicionális ásványát, a népi körökben bábakőnek is nevezett malachitot mutatom be részletesen ebben a bejegyzésben.

posztkep.png

MEGJELENÉSE ÉS EREDETE

A malachit egy, a zöld különböző (de elsősorban sötétebb) tónusaiban tündöklő, jellemzően átlátszatlan kristály. Másodlagos módon keletkezik, vagyis amikor különböző környezeti behatások feloldanak egy korábban képződött kőzetet, és az ebből kioldódott ásványi anyagok a környezetből jövőkkel együtt létrehoznak egy új kristályt. A malachit olyan üledékben bukkan fel, ahol réz oxidálódik.

Minden kultúrában a nők köve volt. Az egyiptomiak Hathornak, a görögök Aphroditének, a rómaiak Vénusznak, a germánok Freyának szentelték. Mindenkor a csábítás, az érzékiség, a szépség, az esztétika szimbóluma volt, és a zenei művészeteknek ajánlották. A köznép bábakőnek nevezte, ami a gyógyító hatásokat leíró részben rögtön értelmet is nyer.

erdo.png

A malachit színe a világostól a méregzöldig terjedhet, gyönyörű sávokban változnak árnyalatai. Engem leginkább egy elvarázsolt erdőre emlékeztet. :)

EZOTÉRIA, TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

FELTÉTELEZETT GYÓGYHATÁSA

Spiritualitás, lélek

  • A malachitról úgy tartják, oldja a bennünk lévő feszültséget, szorongást, gátlásokat, félénkséget.
  • Empátiát ad viselőjének: segít abban, hogy valóban együtt tudjunk érezni másokkal.
  • Növeli a kockázatvállalási hajlandóságot - az élet élvezetéhez a kalandok és egy kis hazárdjáték is hozzátartozik. :)
  • Megmutatja, mire vágyunk és mi fáj igazán. Az álmaink beteljesítése, traumáink feldolgozása viszont már nem az ő hatásköre. 
  • Erősíti bennünk a tudásszomjat, elősegíti az új ismeretek megértését.
  • Fejleszti a képzelőerőnket, intenzívvé, megfoghatóvá teszi az álmainkat, emlékezetünket.
  • Ha hezitáló típusok vagyunk, segítségül hívhatjuk a döntéseink gyorsabb meghozatala érdekében.
  • Ha túlzottan konfliktuskerülők vagyunk, használhatjuk a malachitot arra is, hogy legyen bátorságunk beleállni egy vitába a saját álláspontunk képviseletében.

Test

  • A malachit a női szervek gyógyítója: menstruációs görcsökre, szülési fájdalmak enyhítésére gyakran alkalmazzák, és általában a női szervezet harmonikus működésének támogatására. Görcsoldáshoz egy fúratlan darabot helyezzük az érintett területre.
  • A többi zöld kőhöz hasonlóan kiváló méregtelenítő, és javítja a májfunkciót.
  • Puffadásra és székrekedésre is alkalmazható.

Porózus kristály lévén ne áztassuk hosszú ideig, és ne tegyük ki tűző napfény hatásainak. Elixír készítésére való alkalmasságáról megoszlanak a vélemények a szakirodalomban, én inkább nem javasolnám - helyette marokkőként és ékszerként tartsuk magunknál.

ÉKSZEREK

befunky-collage_3.jpg

Emily Soutache sujtásékszer-készítővel közös, exkluzív karácsonyi kollekciónkban a malachit is főszerephez jutott, méghozzá az "Athéné nimfái" fantázianevet viselő szettben. Ide kattintva még többet megtudhattok róla, és rendelhető is.
befunky-collage_1_2.jpg

"A zöldek királynője" egy korábbi, már elkelt darab, de utánrendelést veszek fel rá. Itt tudod jelezni nekem, ha szeretnéd.

 

Az ismeretek forrása:

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok.

Michael Gienger: A kristálygyógyászat tankönyve.

Színvonalas, szépen illusztrált könyvek, bátran ajánlom őket ásványkedvelők házikönyvtárába. :)

Figyelem! Az ásványok gyógyító hatásai hagyományokon, tapasztalatokon és hiten alapulnak. Egyetlen esetben sem helyettesíthetik a tudomány kínálta gyógymódokat. Tekintsünk rájuk kiegészítő terápiaként.