Horoszkópok és ásványaik

Ebben a posztban a 12 állatövi jegyhez rendelt ásványokat összegyűjtöttem egy táblázatba, hogy az asztrológia és a kristályok kedvelői aszerint is tudjanak választani, hogy horoszkópjuk alapján mik a hozzájuk illő kövek.

horoszkopo_koveik.png

Az asztrológia az emberi sorsok és az égitestek helyzetének kölcsönhatását vizsgáló ezoterikus tan, amikből velünk született jellemvonásokat és életeseményeket tanulmányoznak, számítanak. Utóbbi tulajdonképpen a csillagjóslás. Korábban a csillagászat részét képező tudományként tekintettek rá, ma már nem ismerik el annak.

A nyugati asztrológiában 12 jegyet különböztetünk meg, amik elnevezései az állatövek csillagképéből ered. A ezoterikában elfogadott, hogy ezekhez a horoszkópokhoz rendelhetők bizonyos ásványkövek.

Vannak olyan vélemények is, miszerint nem a születésünkkor fennálló energiánkhoz kell kristályt választani, mivel az idő közben változik. A kövek a jelenben segítenek nekünk, így a jelenkori energiáinknak, intuícióinknak megfelelően érdemes keresni az ideális darabokat.

Én ebben a kérdésben nem tudok állást foglalni, ez belső meggyőződés és egyéni tapasztalás függvénye elsősorban. Aki az asztrológiát tanulmányozza, horoszkópjával tud azonosulni, az szerintem nyugodtan tehet egy próbát a hozzáillő kövekkel is. :) Ehhez nyújt segítséget az alábbi táblázat. (Az összefoglalás a teljesség igényét nélkülözi, csupán a leggyakoribb köveket tartalmazza, különben a felsorolás végtelen volna.)

horoszkopok_es_koveik.png

Ti választotok horoszkópotok szerint köveket?