Apatit, a motiváció köve

Az ezoterikus beállítottságú emberek, ha egy kis optimizmusra, biztatásra, a szunnyadó energiák mozgósítására van szükségük, gyakran fordulnak ehhez a csodálatos kristályhoz, amit apatit néven ismerünk. Ebben a bejegyzésben ezt a nagyon derűlátó, életigenlő és ösztönző követ mutatom be.

poszt_fokep.png

Megjelenése és eredete

Az apatit a foszfátok osztályába tartozó ásványfajta. Elnevezése görög eredetű, megtévesztést jelent. Azért kapta ezt a nevet, mert korábban gyakran összetévesztették más ásványokkal. Általában kék színével találkozunk, de lehet zöld, szürke és sárga is, ezek azonban ritkábbak. Az egyes darabok eltérő mértékben áttetszőek.

kalcit-apatit.png

Bal oldalon a kalcit található, amivel előszeretettel összetévesztették a jobb oldali, sárga apatitot. 

Többféleképpen keletkezik, a keletkezés módjától függően változó, hogy milyen méretű kristályok jönnek létre.

Ezotéria, természetgyógyászat

Feltételezett gyógyhatása

Spiritualitás, lélek

  • Nyitottságra, változatosságra ösztönöz az életmódunkban. Szélesíti az érdeklődési körünket.
  • Ha nehezen barátkozunk, túlságosan introvertáltnak érezzük magunkat, akkor érdemes kísérletezni az apatittal, mert az emberekre is befogadóvá tesz, és meghozza a kedvet a társasági élethez.
  • Nagyon pozitív kő: lendületet ad, mikor kimerültnek, motiválatlannak érezzük magunkat; az élet örömeire mutat rá, optimizmust ad, amikor rosszkedvűek vagyunk.
  • Mérsékli a haragot, az agressziót.
  • Mozgósítja a spirituális energiákat, így felszínre hozza a médiumi adottságokat, és segít átadni magunkat egy kellemes meditációnak.
  • Kék színű darabjai a kommunikációt javítják, és nyugalmat, békés harmóniát hoznak viselője számára.
  • Sárga változata a méregtelenítést és a melankólia elűzését szolgálja.

3_fele_valtozat.png

Balra fent egy zöldesebb, lent a mesebeli kék, jobbra pedig a sárga változata. Színei feltételezett gyógyhatását is befolyásolják bizonyos mértékben.

Test

  • Kalcium- és foszfortartalmú ásvány, fizikailag ízületi panaszokra javasolják. Jótékony hatással van a porcok, a csontok és a fogazat állapotára. A kristálygyógyászat megfigyelései szerint különösen csonttörés esetén eredményes.
  • Elősegíti a sejtek regenerálódását.
  • Étvágyjavító hatású - akár egy kicsit meghozni, akár egy kicsit elvenni szükséges belőle.

Ékszerek

13_2.jpg

Az apatit az idei nyári kínálatom egyik nagy kedvence volt. Ez a nyakék még a teljes befejezése előtt elkelt, és szetté bővült.

1_1_1.jpg

Ez a karkötő nagyrészt szabálytalan apatit kövekből készült, de egy kis csavar is került bele - és nemcsak az áttört csigamedál, hanem - gömbölyded amazonittörmelékek által. Innen rendelhető.

12-1_1.jpg

Ez a szett rendelésre készült, amiben az apatitot hegyikristállyal párosítottam.

24_1.jpg

Szintén rendelésre készült nyaklánc, ezúttal akvamarinnal és krizokollával kombinálva. A békésen fodrozódó tengervíz szépsége jut róla eszembe, amikor csak ránézek.

img_20191009_104415-2.jpg

Végül egy készleten lévő darabot szeretnék mutatni, amit hegyikristállyal és csodaszép nemesacél golyókkal készítettem. A nyaklánc a Mallorca kövei fantázianevet kapta, és itt rendelhető meg.

Hogy tetszik nektek? Bevallom, nekem az egyik kedvenc ásványom. :)

 

 

Az ismeretek forrása:

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok.

Michael Gienger: A kristálygyógyászat tankönyve.

Színvonalas, szépen illusztrált könyvek, bátran ajánlom őket ásványkedvelők házikönyvtárába. :)

Figyelem! Az ásványok gyógyító hatásai hagyományokon, tapasztalatokon és hiten alapulnak. Egyetlen esetben sem helyettesíthetik a tudomány kínálta gyógymódokat. Tekintsünk rájuk kiegészítő terápiaként.