Szodalit, a ragyogó kék ég harmóniája

Ebben a bejegyzésben a harmónia, a szabadság és az igazság kövéről osztok meg minden információt, amit érdemes tudni erről a rövid múltra visszatekintő, ám annál elragadóbb ásványról.

sz.png

MEGJELENÉSE ÉS EREDETE

A szodalit egy kék színű, többnyire fehéren erezett kristály, de barnás foltok is előfordulnak rajta. Részben áttetsző is lehet, én ilyen darabbal még nem találkoztam.

Nevét egy angol vegyésztől kapta 1810-ben és a nátrium (sodium) szóból ered. Mivel alig több, mint 200 éve ismerjük, viszonylag rövid hagyományokra tekint vissza.

Közvetlenül a magmából, azaz a Föld mélyében keletkező olvadt kőzetanyagból jön létre finomszemcsés kőzetként, elődleges úton, azaz amikor egy magmás folyadék lehűl, majd megdermed.

A 12 mesterkristály egyike.

befunky-collage_1.png

EZOTÉRIA, TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

FELTÉTELEZETT GYÓGYHATÁSA

Spiritualitás, lélek

  • Minden más, kék színű kőhöz hasonlóan a szodalit is nyugalmat, kiegyensúlyozottságot hordoz magában. Még csak hozzá sem kell érnünk, már a látványa is elegendő ahhoz, hogy érezzük a belőle áradó harmóniát.
  • Ha mottót kéne választania, az valószínűleg ez lenne: "Légy hű önmagadhoz!"
  • Elősegíti a személyiségfejlődésünket. Lelkünk mélyebb rétegeinek feltárására és elfogadására ösztönöz. Megmutatja benne az igazságot.
  • Felébreszti a szabadság iránti vágyunkat, így megtalálhatjuk azt az életmódot, amit valójában élni szeretnénk - ahelyett, amit a környezetünk szabályai, elvárásai és a mi régi, rossz rögzüléseink választanak nekünk. Segít abban, hogy ezt fel is vállaljuk, és a bűntudat, a félelem helyét az önbizalom vegye át.
  • Tudatosabb döntésekre ösztönöz.
  • Segít abban, hogy szavakba tudjuk önteni gondolatainkat.

Test

  • A kék szín a torokcsakrához kapcsolódik, így a szodalitnak a kristálygyógyászat szerint fontos szerepe van a hangszálak erősítésében (különösen rekedtség esetén), a légúti betegségek, a torokkal, gégével kapcsolatos problémák enyhítésében.
  • Imunnerősítő, anyagcsere-serkentő és vérnyomás-csökkentő hatást is tulajdonítanak neki.

ÉKSZEREK

2.jpg

Az "Utópia" fantázianevet viselő nyakláncot megannyi szodalit törmelékből készítettem, és szodalit hasábokkal kapcsoltam a finom, nemesacél lánchoz. Innen rendelhető, egyúttal több képet és információt is megtekinthettek róla.

12.jpg

Ezt a nyakláncot a mandala ihlette, ami a buddhista és hindu kultúrák ismert szimbóluma az univerzum ábrázolására, és amik formációit a kövek kirakásával kapcsolatban a kristálygyógyászat is használ. A szodalit társa ebben az ékszerben a tejkvarc a nemesacél mellett. Itt található a webshopban.

26.jpg

Ez az ékszer egy finom, nemesacél láncra vezetett formátlan, duci szodalit medál. Ihletadója Winckelmann gondolata a görög művészeti alkotásokról, amiket a nemes egyszerűség és a csendes nagyság képviselőinek tekintett. Itt vehetitek alaposabban szemügyre a "Felhőjáték" nyakláncot.

befunky-collage_2.jpg

Ebben az ékszer szettben ezúttal kagylóhéj gyöngyökkel kombináltam a szodalitot, és egy spirálszerűen csavarodó nyakláncot valamint hozzáillő, szolid fülbevalót alkottam belőle. Itt minden további információt megtaláltok róla.

befunky-collage_1_1.jpg

Végül korábbi fülbevalóimat szeretném megmutatni, ők már nem kaphatóak. Egyedi kérést üzenetben tudtok jelezni, várom szeretettel.

Ismeritek ezt a követ? Hogy tetszik nektek?

 

 

Az ismeretek forrása:

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok.

Michael Gienger: A kristálygyógyászat tankönyve.

Színvonalas, szépen illusztrált könyvek, bátran ajánlom őket ásványkedvelők házikönyvtárába. :)

http://www.orientalvintagejade.com/jade-confucius/

Figyelem! Az ásványok gyógyító hatásai hagyományokon, tapasztalatokon és hiten alapulnak. Egyetlen esetben sem helyettesíthetik a tudomány kínálta gyógymódokat. Tekintsünk rájuk kiegészítő terápiaként.